Uncategorized
Набиращи тенденции

Как да адаптирате стратегията си за търговия на дребно и да я отведете онлайн

В средата на март, когато последиците от пандемията от COVID-19 започнаха да стават ясни, разговаряхме с повече от 40 наши клиенти на дребно за притесненията им и ги попитахме как Google и подобни платформи могат да помогнат. Седмици по-късно продължавам да чувам от тези клиенти за предизвикателствата, пред които са изправени, особено с продължаващите затваряния или ограничения за техните физически магазини.

Потребителите също са изправени пред несигурност. Повече от 50% от американските купувачи търсиха какво е отворено или затворено близо до тях през времето на локдаун. Така че сега натискът е върху новите първични магазини на търговците на дребно – техните сайтове за електронна търговия. И това е не само, за да продават своя инвентар и да генерират приходи, но и да подкрепят, информират и успокояват клиентите по пътя. Това е деликатен балансиращ акт, но не и невъзможен и работих с екипа си, за да идентифицирам осем стратегии, които търговците на дребно могат да приложат, за да предоставят на своите клиенти подходящо, безпроблемно и полезно пазаруване в момента на световна пандемия и затваряния. 

1. Дайте приоритет на бизнес предизвикателствата

Екипът ви вероятно е затрупан с искания и нови идеи. Но не можете да се справите с всички наведнъж. Приоритетите са ключови. Оценете дали има аспекти от съобщенията или дизайна на вашия сайт, които увреждат марката или имат отрицателно въздействие върху опита на клиентите. Първо коригирайте това. След това се задълбочете в оптимизациите, които могат или да подобрят опита, или да подобрят производителността.

Нещата, които трябва да имате предвид, включват ефективността на сайта и съответствието на съобщенията във вашите маркетингови канали с вашия сайт. Може също да искате да разгледате начини за оптимизиране на поддръжката на клиенти и промоции, както и начини за управление на променливостта в трафика на сайта и обема на транзакциите. Съсредоточете се върху онези проекти, които ще окажат най-голямо въздействие, след което определете как ще измервате техния успех.

2. Оптимизирайте скоростта на сайта

С продължаващото затваряне на магазини все повече хора пазаруват онлайн. И тъй като онлайн трафикът нараства, от решаващо значение е вашият уебсайт за търговия на дребно да може да се справи с увеличения обем. Тези съвети ще гарантират, че сте готови за това.

  • Проверете доставчиците си на мрежа за доставка на съдържание (CDN) (например Akamai, Cloudflare, Google Cloud CDN) за настройки, които могат да позволят по-бързи заявки.
  • Много ресурси на сайта не изискват актуализации при следващи посещения. Приемете прости методи за кеширане на HTTP, които подобряват времето за зареждане на завръщащите се потребители и намаляват натоварването на сървъра с минимални промени в кода.
  • Направете вашия сайт да се зарежда по-бързо, като компресирате изображенията и текста си, без да правите компромис с визуалното качество.
  • Внедрете подмяна на шрифтовия дисплей, така че клиентите да могат да четат текста на вашия сайт, дори ако основният шрифт не се зарежда достатъчно бързо.
  • Изтрийте неизползваните тагове от мениджърите на маркери, почистете надутия CSS и JS код и премахнете други отхвърлени функции.
  • Редовно проверявайте скоростта на вашия сайт с помощта на инструменти като Test My Site и PageSpeed Insights. Там ще намерите още съвети как да ускорите уебсайта си.

Освен всички тези стъпки, може да наблегнете и върху цялостната SEO оптимизация на онлайн магазинът си, за да генерирате повече трафик, който да ви носи повече приходи в бизнеса. 

3. Осигурете безпроблемно плащане

Седемдесет и шест процента от потребителите на смартфони са по-склонни да купуват от компании, чиито мобилни сайтове или приложения им позволяват да правят покупки бързо. Уверете се, че вашата система за обработка на плащания е бърза и без усилия. Определете също начини за включване на подобрения за персонализиране, като например съхраняване на информация за пазаруване или наскоро проучени артикули. Накратко, вашата рамка и технология frontend и backend трябва да осигурят възможно най-доброто изживяване. Работете с техническите си екипи, за да картографирате инфраструктурата и технологичния стек, които поддържа вашия сайт, и се уверете, че взаимодействат безпроблемно.

4. Използвайте технологиите, за да намалите търсенето на поддръжка на клиенти

Повече от 1 на 4 купувачи в САЩ казват, че марките биха могли да бъдат най-полезни за тях, като обучат екипите си за обслужване на клиенти как най-добре да се справят с техните нужди в момента. Имайки това предвид, предоставяте ли на клиентите вида подкрепа, от която се нуждаят в днешния околен свят? Използвайте своите екипи и чатботове, за да изясните актуализациите на обслужването на клиенти, да бъдете прозрачни относно очакванията и да посочите удобни ресурси. Активирайте и проверете всички съобщения на клиенти във вашия бизнес профил в Google, така че клиентите да получават отговори бързо и лесно.

5. Използвайте първокласни места за сигнали за критична информация

Знаем, че над 50% от купувачите в САЩ искат да чуят как марките и компаниите реагират на кризата. Използвайте началната страница на вашия сайт, за да споделите информация за това как подкрепяте клиентите. Останете автентични, избягвайте корпоративното говорене и се уверете, че вашите банери и известията на други сайтове са прости, но отчетливи, със спокойни цветове и шрифтове. Също така не забравяйте да позволите на потребителите лесно да „затварят“ всички банери, за да могат да продължат да навигират в сайта.

6. Направете своите предложения за продукти и промоции уместни

Затварянето на несъществени магазини и продължаването на поръчките са нарушили рутината на потребителите и са променили приоритетите им. Уместно ли е това, което представяте на вашия сайт за това ново нормално? Промотирате ли продуктите, които могат да помогнат най-много на вашите клиенти? Почти 40% от купувачите в САЩ казват, че не могат да намерят продуктите, от които се нуждаят или искат да купят, и са закупили от марки, които обикновено не биха използвали през това време. Новият инструмент за нарастващи категории на дребно в Think with Google може да помогне на бизнеса да поддържа темпото с бързо променящи се потребителски нужди по време на COVID-19.

7. Адаптирайте своята стратегия за творческа и медийна кампания

С промяната на рутините и графиците, за да отговорят на изискванията за социална изолация, се променя и поведението при пазаруване. Уверете се, че вашите кампании и творчески активи отразяват това.

  • Актуализирайте съдържанието си, за да привлечете купувачите към вашия сайт, вместо физически местоположения, които може да бъдат затворени.
  • Преустановете кампаниите в региони, където не можете да работите или където съдържанието може да изглежда чувствително, като например области, където вашата верига на доставки е нарушена или магазините са затворени.
  • Направете всяко послание или творческо послание на марката подходящо и съпричастно.
  • Използвайте автоматизирани решения, които реагират на сигнали в реално време, за да сте в крак с търсенето на клиентите и да оптимизирате в рамките на вашия цифров бюджет.

8. Бъдете последователни в различните канали

В тази бурна среда хората се борят да намерят информация, на която могат да се доверят, и отиват онлайн, за да я намерят. Почти 60% от купувачите в САЩ потърсиха онлайн какво е отворено или затворено в близост до тях в периода на пандемия. Независимо дали съобщавате наличността на продукта, времето за доставка или съобщения за бранда, уверете се, че съобщенията отразяват това, което е на вашия сайт.

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.
0 0 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x