SEOWordpressЕлектронна търговия
Набиращи тенденции

SEO Checklist за маркетинг на съдържание

Съдържанието е един от най-важните елементи на SEO. Като прегледате SEO Checklist -a по-долу, можете да проверите дали съдържанието ви достига пълния си потенциал. Както винаги казваме, казваме същото и тази година; Създаването на ценно и оригинално съдържание е най-важният елемент, който увеличава максимално видимостта ви в търсачките.

Разбиране на поведението на потребителите

Стратегията за съдържание започва с разбиране на поведението на потребителите (поради тази причина ви предоставяме този кратък SEO checklist. Успехът е увеличаване на трафика на вашия сайт, увеличаване на приходите и постигане на целта ви. Процесът на развитие на вашата стратегия трябва да се основава на тях. Разбирането на поведението на вашата аудитория в мрежата, да ги накарате да намерят това, което ги интересува, да отговорите на очакванията им и да се уверите, че имат ясна представа за вашата марка, са най-важните фактори за постигане на целта ви. Анализирайте текущите данни от заявките за търсене, поведението в социалните медии и споделяния. Наблюдавайте какво виждат потребителите, когато търсят с насочените ви ключови думи, и какво съдържание измислят вашите конкуренти. Разгледайте стратегията за съдържание на вашите конкуренти и какво точно показват на потребителите си. Определете какво очаква вашата целева аудитория от вас и вашата марка Създайте сценарий, използвайки съществуващите си данни; Анализирайте потребителския профил, който се появява с различни тенденции, поведения, интереси.

Оптимизиране за потребители

Оптимизирането на качественото съдържание трябва да бъде в равен баланс за потребителя и търсачката. Така че не трябва да е само за потребителя или само за търсачката. Запомнете; вашите потребители са „хора“, а търсачките са роботи, които „се държат/опитват се да действат като хората“. Търсачките са софтуер, който е оборудван с много алгоритми, за да разбере по-добре хората. Затова се опитайте да мислите като „човешки“.. Създайте календар за вашето съдържание. Опитайте се да актуализирате съдържанието си често. * Направете полезни оптимизации на съдържанието си, като определите правилните ключови думи за заглавия на страници, описания на страници, заглавни етикети, адреси на страници (URL). Използвате удобен за SEO софтуер и плъгини (като Yoast или All in One SEO) Уверете се, че съдържанието ви е напълно оригинално и уникално. Опитайте се да получите връзки от качествени блогове. Търсачките могат да следват връзки между сайтове (освен ако предоставените връзки не са маркирани като „nofollow“).

Периодично сканирайте за SEO, откривайте и коригирайте неработещите връзки. Ако е необходимо, създайте уникално съдържание, насочено към конкретен регион, за да допринесете за местното търсене. Не забравяйте да създадете XML Sitemap и да я изпратите на търсачките като Google, Bing, Yandex. * Ако можете да си го позволите, помислете за поставяне на текстова и графична реклама онлайн.

Измерете и подобрете

Данните, които можете да измервате, могат да ви покажат възможностите, които можете да създадете, за да оцените по-добре съдържанието, което създавате, и различните методи за споделяне. А с данните, които можете да измервате и анализирате, можете да намерите начини за създаване на по-силни кампании. Интересът и реакцията на потребителите към съдържанието дава възможност на хората, отговорни за управлението на съдържанието, да бъдат информирани върху какво трябва да се съсредоточат и как могат да се подобрят.

  • Опитайте се да получите достъп до данни в различни разбивки, като се опитате да използвате различни видове и типове инструменти за анализ.
  • Като зададете ясни цели в Google Analytics , наблюдавайте колко сте постигнали целта в резултат на анализа.
  • Идентифицирайте грешки и недостатъци на вашия сайт с Google Webmaster Tools и се опитайте да ги поправите възможно най-скоро.
  • Използвайки данните, които събирате, опитайте се да видите целевото си състояние, колко можете да взаимодействате с потребителите и колко успешни са вашите канали за споделяне. Анализирайте вашата най-висока и най-ниска цел и канал за споделяне, за да разберете разликата между тях.

Заключение

За да укрепите стратегията си за съдържание и да разберете по-добре клиентите си, е добре да разгледате внимателно всеки елемент от този списък. Докато SEO и Content Marketing се разглеждат като неразделни двойки, вашата марка ще може да произвежда най-качествено и подходящо съдържание, което отговаря на нуждите на потребителите. Възможно е значително да повишите информираността за вашата марка, като поддържате съдържанието си живо и оригинално.

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.

Свързани статии

0 0 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x