SEO
Набиращи тенденции

Какво е SEO оптимизация ? Как се прави SEO ?

asd

Какво е SEO оптимизация ? Как се прави SEO ? Напоследък го чувате навсякъде, казахте си, че трябва да го научите и попаднахте на това съдържание, нали? Да започнем веднага.

Какво е SEO

SEO означава „Оптимизация за търсачките“. SEO оптимизацията е практиката за увеличаване на трафика на вашия уебсайт чрез неплатени (известни като „органични“) резултати от търсачките.

С други думи:

Оптимизацията за търсачки SEO ) е името, дадено на цялата работа, свършена за подобряване на класирането на даден сайт в търсачките. SEO е и съкращението на Search Engine Optimization (SEO), което е английският еквивалент на Search Engine Optimization.

Защо е необходимa SEO оптимизация? Защо е важна?

Целта на SEO-то е да класира уебсайтовете на челни позиции в Google въз основа на ключови думи. Уебсайтовете, които се класират по-високо, получават повече кликвания. Повече посетители правят всеки уеб предприемач щастлив.

SEO оптимизацията е важен за бизнеса, защото осигурява на фирмите/марките да придобият видимост в интернет, от която се нуждаят, за да привлекат клиенти от интернет. 81% от клиентите и 94% от купувачите на B2B ще извършат търсене онлайн, преди да направят покупка, така че марки, които нямат силно присъствие онлайн, ще се окажат изоставащи от конкуренцията.

SEO се превърна в критичен компонент за онлайн успеха на бизнеса. Тези, които искат да се уверят, че техните фирми имат силно присъствие и са готови да ангажират съвременните клиенти, трябва да инвестират в  изучаване на SEO или в SEO агенции

Как се прави SEO оптимизация

Тъй като най -използваната търсачка днес е „Google“, организацията, която определя правилата за SEO и интернет, също е „Google“. „Google“ винаги дава приоритет на качествените и популярните сайтове в резултатите от търсенето. В случая качество за един сайт означава – сайт с правилна структура, сайт който анганажира посетителя и сайт, който посетителя го намира за полезен. А популярността също се разглежда като работа, извършена извън сайта. SEO оптимизация всъщност има предварителна подготовка и планиране. Проектите, които напредват в съответствие с правилния предварителен анализ, винаги могат да постигнат успех. За да дадем пример за тези предварителни анализи, можем да покажем изследване на ключови думи, анализ на конкурентите и анализ на сектора. 

Вътрешно SEO (On-Page)

Вътрешна SEO оптимизация на съдържанието. Сайтове, където ботовете на Google се движат удобно и потребителите прекарват дълго време, са примери за качествено съдържание. Търсачките дават оценки на уебсайтовете в рамките на определени фактори. Основните фактори, засягащи тези качествени оценки, са; униикалност на съдържанието, изчистена и бърза структура на кода, удобен за потребителя интерфейс и определени маркери на търсачката, които използваме в целия ни сайт. Нашата основна цел при вътрешна SEO оптимизация е да докажем на търсачките, че имаме високо качествено съдържание, което е за полза на посетителя. 

Външно SEO (Off-Page)

„Off-Page SEO“ се отнася до всички дейности, които вие и другите извършвате извън вашия уебсайт, за да повишите класирането и популярността на сайта.

Въпреки, че много хора свързват Off page SEO с изграждане на връзки , това надхвърля това. 

On-Page оптимизацята се случва в рамките на сайта, докато Off-Page SEO протича извън сайта . 

Какво е SEO
Какво е SEO

Backlink (изграждане на обратни връзки)

Най-елементарната обратна връзка ( backlink ) е входяща хипервръзка от друг уебсайт към вашия уебсайт. Нека разбием това още малко, за да разберем наистина какво означава това. Хипервръзките са гръбнакът на интернет и са най-често срещаният начин за придвижване в мрежата. Всеки бутон, изображение или подчертан фрагмент от текст, върху който щракнете, който ви отвежда до друг уебсайт, е хипервръзка( backlink ). Следователно обратната връзка е връзка от друг уебсайт обратно към вашия уебсайт, откъдето идва и името обратна връзка .

Защо е необходима SEO оптимизация

Целта на SEO оптимизацията е да класира уебсайтовете в първите резултати на Google Search. Уебсайтовете, които се класират на първо място в Google, получават повече кликвания. Посетителите правят всеки собственик на уеб сайт щастлив.

Често задавани въпроси

Гарантирана ли е вашата SEO оптимизация?

Никой не може да ви гарантира 1-во място за ключова дума в Google. 
Може да се гарантира, че като се направи анализ вашите думи в SEO проучванията и се създаде прикачени файлове към тях, ще бъдете на първата страница в повечето от тях и ще увеличим значително трафика на вашия уебсайт.

Колко месеца отнема работата на SEO оптимизация?

След като започне SEO работата, то започва да дава резултати след определен период от време. 
Препоръчваме минимум 6-месеца SEO работа за оптимални резултати.
Разбира се, по-дългите SEO проучвания също са устойчиви.

Колко печелят SEO експертите?

Няма точен отговор на това. 
Бих искал да говоря за средни цифри, тъй като не би било правилно да се дават точни цифри. 
Ако сте кандидат специалист, който наистина върши работата си правилно, можете да достигнете доходи от 3 000 лв и повече.

Кой е SEO експерт?

SEO специалисти са хората, които оптимизират уебсайтовете си за Google или за другите търсачки, за да подобрят видимоста си в търсачки и да учеличат трафика към уеб сайта. За повече информация 
можете да посетите връзката  mozoxy.com/seo-специалисти

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.
5 3 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest

3 Коментари
Най-старите
Най-нови
Inline Feedbacks
View all comments
Боби

Браво! Доста полезна информация 🙂

Gena

Много добре обяснено 🙂

Back to top button
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x