Електронна търговия
Набиращи тенденции

Какво е eлектронна търговия ?

asd

Какво представлява електронната търговия?

Най-популярният пример за електронна търговия е онлайн пазаруването, което се определя като покупка и продажба на стоки през интернет. Въпреки това електронната търговия може да включва и други видове дейности, като онлайн търгове, платежни шлюзове, интернет банкиране и др.

Електронната търговия е най-бързо развиващият се пазар на дребно, който се очаква да достигне над 4.135 трилиона долара продажби през 2021 г.

Какво е уебсайт за електронна търговия?

Интернет магазините са вид уеб сайтове, от които клиентите може да поръчат определена стока. В електронния магазин се предоставят различни видове начини на плащане, а закупената стока се изпраща на потребителят чрез куриерски фирми.

Бизнес модели за електронна търговия

Електронната търговия обикновено се класифицира в три различни модела въз основа на типа участници, участващи в транзакцията: B2B, B2C и C2C. Най-общо казано тези бизнес модели са:

    • Бизнес към бизнес (B2B)

B2B е когато бизнесът продава на друг бизнес. Това е типично за канцеларските магазини, които продават офис оборудване на едро.

  • Бизнес към потребител (B2C)

B2C е най-често срещаният бизнес модел, при който търговците продават на потребители, които купуват малко количество продукция. Познат пример за B2C модела биха били супермаркетите.

  • Потребител на потребител (C2C)

C2C е сравнително нов бизнес модел, при който потребителите продават вече закупена стока (втора  употреба) на друг потребител чрез канали за продажба като Olx.bg , Bazar.bg и др.

3 основни предимства на електронната търговия?

    • Глобален пазар. Физическият магазин винаги ще бъде ограничен от географски район, който може да обслужва.
    • Денонощна наличност. Друга голяма полза от управлението на онлайн бизнес е, че той винаги е отворен.
    • Намалени разходи. Бизнесът за електронна търговия се възползва от значително по-ниски разходи. Тъй като няма нужда да наемате персонал и няма да поддържате физическа витрина, основните разходи за електронна търговия отиват за складиране и съхранение на продукти.

Топ уебсайтове за електронна търговия

Това са някои от най-популярните уебсайтове за електронна търговия по целия свят –

Заключение

Броят на хората, които използват електронното пазаруване, ще нараства с течение на времето. Затова накарайте бизнеса си да влезе в онлайн пространството, изберете добра тема на WordPress за електронна търговия и създайте безпроблемен и лесен за използване електронен магазин и вижте как продажбите и печалбите ви ще се увеличат.

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.
0 0 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x