Wordpress

Как да добавите икони на социалните мрежи във WordPress сайт

asd

Ако имате профил в социалните медии защо не го показвате на посетителите си? В тази статия ще ви обясня как да добавите икони на социалните мрежи във WordPress сайт.

Показването на профилите ви в социалните мрежи на посетителите Ви позволява да увеличите броя на вашите последвания, а най-добрият начин да го направите е да имате икони на социалните медии на уебсайта си. Те няма да заемат много място, така че можете да ги поставите навсякъде, без да се наруши дизайна на сайта.

Как да добавите иконите на социалните медии в сайта си?

  1. Изберете икона на социални медии
  2. Добавяне на компоненти и конфигуриране на HTML

Как да добавите икони на социалните мрежи във WordPress сайт?


Има два начина да направите това: добавете иконите на социалните медии ръчно или използвайте WordPress плъгини, произведени от трети страни.

Ако искате да използвате добавки, ето списък с любимите ни приставки за икони:

    • Simple Social Icons (подреден и прост интерфейс)
    • Social Media Buttons (позволява да смените цветовете на иконите)
    • Social Icons Widget by WPZOOM (Можете да регулирате размера, да търсите икони с ключови думи, и да имате много различни опции)


Използването на добавка е чудесен избор за начинаещи, защото не изисква много технически умения. Но повечето от тези плъгини не включват популярните социални медийни мрежи. Ако не можете да намерите опцията за добавяне на конкретен профил в социалните медии, ще трябва да го направите ръчно.

Въпреки, че ще се срещнете с кодиране, няма да е трудно да добавите иконите в сайта си.

1.Изберете икона на социални медии

Няма да е трудно да намерите иконата, от която се нуждаете. Направете едно бързо търсене в Google и ще ви излязат хиляди резултати.

⇒Съвет: Не можете да използвате икони на други хора. Това може да доведе до нарушаване на законите за авторски права.

Решението е да филтрирате Google Търсене. За да направите това, > -> Инструменти -> Права на ползванеЛицензи Creative Commons .

Вече Google ще показва изображения, които можете да използвате свободно.

Няколко уеб сайта като Iconfinder ще ви предоставят широка гама от безплатни пакети с икони.

След като намерите иконите следва да ги изтегляте и да ги качите във вашата мултимедийна библиотека. Кликнете върху Файлове -> И след това на Качване.Тука е мястото за качване на вашите изображения,а в случая са вашите икони.

2.Добавяне на компоненти и конфигуриране на HTML

Сега трябва да добавите кода, съдържащ вашите икони.

Влезте в контролния панел на сайта ви.Придвижете мишката върху „Външен вид“ и изберете „Джаджи“. След това изберете джаджата „Персонализиран HTML“, като го плъзнете към Sidebar, Footer или там където Вие искате да са иконите ви.

Примерно за заглавие може да напишете „Социални медии“, а долу поставете следния код:

<div> <a href="http://instagram.com/kullaniciadi"> <img style = "margin: 5px" src = "[ikonunuzun linki]" width = "30" height = "30" alt = "Instagram "> </a> <a href="http://facebook.com/kullaniciadi"> <img style =" margin: 5px "src =" [ikonunuzun linki] "width =" 30 "height =" 30 "alt = "Facebook"> </a> <a href="http://youtube.com/user/kullaniciadi"> <img style = "margin: 5px" src = "[ikonunuzun linki]" width = "30" височина = "30" alt = "YouTube"> </a> </div>

Съвет: Забелязахте ли,че използвах думите „потребителско име“ и „линк към иконата“? Трябва да ги замените с потребителските си имена в социалните мрежи и с URL адреси към иконата си.

Файлове-> библиотека и кликнете върху една от иконите, които сте качили. Вижте графата URL адрес. Това е URL адреса , която трябва да попълните в кода.

Накрая трябва да изглежда така.

Уверете се, че URL адрес на иконата завършва като .png .jpg или др. в противен случай ще сте вмъкнали грешен код и иконите ви няма да се показват.

След като попълните полетата кликнете върху „Запазване“ или „Save“. Отидете на уебсайта си, за да проверите новия си компонент.

Заключение

Добавянето на икони на социалните медии към уебсайта Ви е чудесен начин да увеличите последователите си и цялостната видимост на вашата марка.

Вече знаете как да добавите икони на WordPress социални медии.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала. Не забравяйте да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу. На добър час!

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.

Свързани статии

0 0 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x