Wordpress
Набиращи тенденции

Видове хостинг и избор на добър хостинг

Уеб хостинг (хостинг на уебсайтове); Това е технологичната инфраструктура, която позволява съдържанието на вашия уебсайт да се съхранява на сървър с непрекъсната интернет връзка, проектиран да работи непрекъснато при мерки като: охлаждане и сигурност, и че вашият сайт може да бъде разглеждан от вашите посетители от всички краища света по всяко време на денонощието.

Типове хостинг

Трябва да знаете, че една от най-важните стъпки, които трябва да предприемете за вашия уебсайт, е да изберете правилния хостинг. Нашето обяснение за видовете хостинг има за цел да ви улесни да научите плюсовете и минусите на всеки и да изберете хостинг плана, който най-добре отговаря на нуждите и бюджета ви:

Споделен хостинг

Споделения хостинг, който е много разумна опция за нуждите на новите собственици на уебсайтове, може да се определи като използване на един сървър от много уебсайтове.

Ниската му цена е едно от най-големите предимства на споделения хостинг, друго е, че не изисква технически познания. Споделения хостинг естествено предлага по-бавно време за зареждане в сравнение със специален сървър, не може да бъде толкова бърз, колкото специален сървър, който е най-скъпото хостинг решение по отношение на управлението на голям трафик. Споделеният хостинг има потенциал да повлияе неблагоприятно върху производителността на един уебсайт на сървъра спрямо работата на други сайтове.

Но все пак това е адекватен избор на план за блогове, лични сайтове и фирмени сайтове.

WordPress хостинг

Този план е по-ефективен, сигурен и по-безопасен за WordPress сайтове; Това е вид хостинг, който предлага конфигурации на сървъра, лесна настройка и обслужване на клиенти. Очаквайте скоро подробна статия за WordPress хостинг!

VPS- VDS

VPS и VDS, които са типове виртуални сървъри , всъщност са хостинг решения, които са подобно на споделения хостинг, но обещава разпределение на ресурсите на потребителите с технология за виртуализация . Когато хоствате уебсайта си на виртуален сървър, можете да имате подобни възможности като уебсайт, работещ на специален сървър на много по-достъпни цени.

Много хора избират да започнат със споделен хостинг и след това да преминат към VPS, когато трафикът на уебсайта се увеличи, а след това към VDS за още по-висока пропускателна способност. Уебсайтовете на VPS могат да пречат един на друг по отношение на производителността. Това не се случва във VDS, защото уебсайтовете се хостват в по-изолирани области. Следователно, VDS; Това е популярна сигурна и високопроизводителна опция за сайтове за електронна търговия или сайтове, които събират чувствителна информация. Основното предимство на виртуалните сървъри е, че те могат да предложат персонализиране и root достъп, но техническото разбиране е от съществено значение за добре конфигуриран сървър.

Базираните в облак виртуални сървъри са най-надеждните типове виртуални сървъри поради техния излишен характер. Очаквайте скоро подробна статия за Базираните в облак виртуални сървъри!

Специализиран сървър

Наличието на специален сървър , гарантира, че скокове в трафика на вашия сайт или проблеми с други уебсайтове няма да повлияят на производителността на вашия сайт, тъй като на сървъра няма други уеб мастъри освен вас. Сървърът е изцяло посветен на вашия сайт. Ако желаете, можете да хоствате няколко свои собствени уеб сайта.

Това е най-доброто хостинг решение по отношение на сигурност, гъвкавост и производителност, но струва повече от другите опции. Ето защо трябва да сте сигурни, че наистина имате нужда от производителност и контрол в този мащаб, преди да вземете решение за специален сървър.

Предимстава на специализираните сървъри са, като по-бързото зареждане на страниците и сигурност, които никое друго хостинг решение не може да обещае; Той е подходящ за уебсайтове с много висок трафик и може лесно да се справи с увеличение от 30 пъти на дневния ви трафик.

Облачен сървър

Облачният сървър е най-популярното хостинг решение в последно време, предназначено за непрекъснат достъп и задоволяване на високи нужди от сървърни ресурси чрез съвместна работа в мрежа от много сървъри.

В облачните сървъри ресурси като CPU, RAM се предоставят от много сървъри и резервни копия на уебсайта се съхраняват на много сървъри. Тази структура; Елиминира възможността уебсайтът да бъде недостъпен в случай на прекъсване поради повреда на сървъра, тъй като друг сървър в клъстера поема управлението.

Той е много икономичен и лесен за управление в сравнение със специалните сървъри, които са малко по-скъпи и се нуждаят от технически умения. 

Реселър хостинг

Реселър хостинг , известен също като хостинг на дистрибутори, може просто да се обясни като закупуване на хостинг от хостинг компания и продажба на собствени клиенти под формата на хостинг пакети с вашата собствена марка, цени и функции, които сте посочили. Можем да кажем, че reseller хостингът е много стилна възможност за тези, които искат да започнат бизнес за кратко време, без да се налага да правят големи инвестиции и да се занимават с техническо оборудване, или за тези, които могат да достигнат до нишови клиентски бази, които се нуждаят от уеб хостинг.

Какво е Linux и Windows хостинг?

Във всички типове хостинги по-горе имате възможност да изберете сървъри с операционни системи Windows или Linux, всъщност типът на файловете и функциите, които планирате да използвате, е решаващ за това предпочитание.

Ако даден уебсайт използва ASP, .NET, Microsoft Access или Microsoft SQL Server файлове, хостинг услугата трябва да е базирана на Windows.

Всички други типове файлове като PHP, Perl, WordPress, MySQL работят много по-лесно на Linux-базиран уеб сървър. Всъщност тези файлове работят и с хостинг на Windows, но платформата Linux е специално проектирана да работи с тези типове данни.

Linux е известен с това, че е с отворен код, стабилност, скорост, по-икономичен и сигурен. Но за да инсталирате перфектно системата, може да се наложи да разберете нейните тънкости. За разлика от тях, Windows; Може да се открои с лекотата си на използване за тези, които търсят функционална система, която не изисква обширна конфигурация.

Кой хостинг пакет да избера?

Те са плановете, които показват колко ще използвате ресурсите на сървъра, където ще бъде хостван вашият уебсайт. Състои се от компоненти като пространство за съхранение, памет, процесорна мощност и скорост на трансфер на данни. Тези компоненти са ефективни при следните фактори:

  • Ефективност: Способността на вашия сървър да обработва и прехвърля данни определя колко бързо могат да се зареждат страниците на вашия сайт.
  • Колко трафик може да понесе вашият сайт : Ако вашият сайт получава достатъчно посетители, за да натоварят сървърните ресурси, които използвате, сървърът може да се срине. Това означава, че вашият уебсайт е временно недостъпен и може да доведе до загуба на репутация.
  • Цена: Колкото повече ресурси предлага хостинг планът, толкова по-висока е цената.

При избора на хостинг план от решаващо значение ще бъдат размерът на вашия сайт, предназначението му и количеството трафик, който предвиждате.

SSD (съхранение)

SSD е част от хардуера, която отговаря за съхранението в компютрите, сървърите. Капацитетът на SSD определя максималния размер на вашите уебсайтове. Като цяло, хостинг плановете изброяват максималния капацитет в гигабайти (GB).

Много фактори влияят на размера на вашия уебсайт, като медийни файлове и динамично съдържание. Въпреки това, размерът на една средна уеб страница е малко под 2 MB . За да калкулирате общия размер на вашия уебсайт, можете да използвате платформа Pingdom Tools

RAM (памет)

RAM се отнася до краткосрочната памет, която сървърът, хостващ вашия сайт, използва, когато обработва множество заявки едновременно. 

Сайтове с голям трафик, с много динамични елементи и използване на системи за управление на съдържанието (CMS) като WordPress, Drupal, Joomla се нуждаят от повече RAM в сравнение с другите. Изчерпването на RAM може да причини „500 вътрешна грешка на сървъра“ на вашия сайт.

Процесор

Процесорът е мозъкът на сървъра и изпълнява функциите. То обикновено има две или повече „ядра“. Всяко допълнително ядро ​​увеличава процесорната мощност, което позволява на вашия сървър да обработва повече заявки и да работи по-бързо.

Обобщение

  • Тези, които искат да създадат прост уебсайт с ограничен бюджет, могат да започнат със споделен хостинг или WordPress хостинг и да се обърнат към по-ефективни хостинг решения като виртуален сървър, препоръчан за средни и по-големи уебсайтове, когато трафикът на сайта им се увеличи .
  • Тези, които са обсебени от непрекъснат достъп или изпитват периодични колебания в трафика, трябва да предпочетат решения като облачни сървъри .
  • Изборът за хостинг на предприемачите, които искат да започнат бизнес, трябва да бъде resseler host.

Опитахме се да споделим информацията, която смятаме, че ще бъде полезна при избора на хостинг . Ако искате да изясните решението си, можете да се консултирате с нашия екип за поддръжка, за да разберете кои типове хостинг ще направят уебсайта ви по-ефективен.

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.

Свързани статии

0 0 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x