Wordpress
Набиращи тенденции

Инсталиране на WordPress

asd

В този урок ще научите как да инсталирате бързо и лесно WordPress, чрез wordpress Manager. Но,ако нямате такъв инструмент не се притеснявайте. Ще споделя начина и за ръчно инсталиране.

Автоматично инсталиране на WordPress

 1. Стъпка 1: Влезте в cPanel акаунта си
 2. Стъпка 2: Намерете инсталатора на Softaculous apps
 3. Стъпка 3: Изберете протокол и име на домейн
 4. Стъпка 4: Попълнете данните за настройка на сайта

Стъпка 1: Влезте в cPanel акаунта си

Може да влезете в своя cPanel акаунт, като напишете www.imenasait.com/cpanel в браузъра си, като имате в предвид, че „imenaisait“ е домейна на сайта, свързано с вашия хостинг акаунт. След това въведете вашето потребителско име и парола, които сте получили от вашия доставчик на уеб хостинг, когато сте създали акаунт.

Стъпка 2: Намерете инсталатора на Softaculous apps

На следващия екран ще видите таблото за управление на cPanel, намерете полето за търсене. След това въведете „Softaculous“. Инсталаторът на скриптове ще бъде показан по-долу заедно с всички приложения, които поддържа. Кликнете върху „WordPress“ и продължете, както е показано по-долу:

Софтакулозно
Softaculous

Стъпка 3: Изберете протокол и име на домейн

На следващия екран ще видите кратко описание на версията на WordPress, която предстои да инсталирате на вашия уебсайт, щракнете върху бутона с надпис „Инсталиране“. Ще бъдете пренасочени до страницата „Настройка на софтуера“, както е показано по-долу:

Инсталзция на wordpress
Инсталзция на wordpress

Изберете желания от вас протокол. Препоръчителният е „http: // www.“ или „https: // www.“ Използвайте https само ако имате SSL сертификат за вашия домейн.

След това изберете вашия домейн по-долу. Можете да оставите текстовото поле „In Directory“ празно, освен ако не искате да инсталирате WordPress под подпапка.

Стъпка 4: Попълнете данните за настройка на сайта

След това ще видите данните на уебсайта си, както е показано по-долу:

Инсталзция на wordpress
Инсталзция на wordpress

Въведете името на вашия уебсайт и кратко описание. След това изберете потребителско име, парола и имейл на администратора. Тези данни ще ви трябват, за да влезете в административния панел на WordPress, така, че изберете силна парола. Изберете предпочитания от вас език и слезте надолу, за да продължите.

Следващият екран показва опция, където можете да инсталирате някои приставки (това не е задължително), след което изберете желаната от вас тема. Не забравяйте да предоставите своя имейл адрес. Накрая кликнете върху бутона „Инсталиране“.

Инсталзция на wordpress
Инсталзция на wordpress

Инсталаторът на приложения Softaculous ще провери въведените от вас данни и ще направи WordPress инсталация на вашия уебсайт

Инсталзция на wordpress
Инсталзция на wordpress

След това ще бъдете пренасочени до екрана за поздравления.

Поздравления, софтуерът беше инсталиран успешно

Ръчно инсталиране на WordPress

  1. Стъпка 1. Изтегляне на инсталационния пакет на WordPress
  2. Стъпка 2. Качване на WordPress файловете във вашия сървър
  3. Стъпка 3. Създаване на база данни MySQL за използване на WordPress
  4. Стъпка 4. Инсталационен процес

Стъпка 1. Изтегляне на инсталационния пакет на WordPress

За да започнете инсталационния процес, изтеглете WordPress от официалната му страница за изтегляне . Препоръчваме Ви винаги да изтегляте и инсталирате най-новата стабилна версия на WordPress.

wordpress
Изтегляне на Wordpress

След като щракнете върху Сваляне , инсталационният пакет ще бъде запазен на вашия твърд диск. Намерете изтегления файл и го разархивирайте в нова папка.

Стъпка 2. Качване на WordPress файловете във вашия сървър

Сега трябва да качите разархивираните файлове и папки на вашия уеб сървър. Най-лесният начин за качване на инсталационните файлове е чрез FTP. За подробна информация как да качвате файлове чрез FTP, проверете нашия FTP урок .

Стъпка 3. Създаване на база данни MySQL за инсталиране на WordPress

Създайте MySQL база данни и й назначете MySQL потребител с пълни права. За подробни инструкции как да направите това, можете да следвате стъпките, описани в нашия урок за това как да създадете MySQL потребителско име и база данни . След като създадете вашата база данни и потребител на MySQL, не забравяйте да запишете името на базата данни, потребителското име и паролата, които току-що сте създали. Ще ви трябват за инсталационния процес.

база данни
Mysql

Стъпка 4. Инсталационен процес

Сега е време да отидете до вашия уебсайт, за да започнете с процеса на инсталиране. Ако сте качили WordPress във вашата директория public_html, отидете на http://imenasait.com чрез предпочитания от вас браузър.

Първото нещо, което ще видите е прозорец, в който трябва да изберете желания език на сайта ви от предварително дефиниран списък с езици. След като изберете предпочитания език от вас, щракнете върху Продължаване .

инсталиране на wordpress
инсталиране на wordpress

На следващата страница ще видите съобщение с молба да подготвите необходимата информация за инсталацията. Тъй като вече разполагаме с тази информация, просто натиснете Да действаме!

инсталация на wordpress
инсталация на wordpress

Въведете данните на новосъздадената от вас MySQL база данни и натиснете Напред .

Изтегляне на wordpress
Изтегляне на wordpress

WordPress сега ще провери дали данните Ви са правилни. Ако сте въвели цялата необходима информация, ще видите екран за потвърждение. Натиснете бутона Напред, за да продължите.

инсталиране на wordpress
инсталиране на wordpress

На следващата страница е нужно да въведете информация за административния панел на сайта Ви и заглавие. Уверете се, че използвате силна парола, така че администраторският ви акаунт да е защитен. Също така имайте предвид, че трябва да посочите истински имейл адрес. В случай, че сте забравили паролата на сайта ще може да нулирате като използвате този имейл адрес. Освен това може да посочите дали искате търсачките да индексират вашия сайт или не. След като попълните тази информация, натиснете Инсталиране на WordPress .

Инсталиране на wordpress
Инсталиране на wordpress

Вашият WordPress сайт вече е инсталирано. Можете да използвате бутона Вход за достъп до вашия административен панел и да започнете да публикувате в новия си сайт.

Инсталиране на wordpress
Инсталиране на wordpress

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.

Свързани статии

5 1 vote
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x