Wordpress

Инсталиране на тема във WordPress

В това ръководство за начинаещи ще споделим подробни инструкции стъпка по стъпка как да инсталирате тема на WordPress. Ще разгледаме три различни начина за инсталиране на тема на WordPress, за да можете да изберете метода, който работи най-добре за вас.

Инсталиране на тема във WordPress

Инсталирането на WordPress тема е лесно, но имайте предвид, че ако активирате нова тема, това ще промени начина, по който изглежда и функционира уебсайтът ви.

Инсталиране на тема през административния панел на сайта

Ако искате да инсталирате безплатна тема на WordPress от директорията с теми на WordPress.org , тогава най-лесният начин е да използвате вградената функционалност за търсене на теми.

Първото нещо, което трябва да направите, е да влезете във вашата административна област на WordPress. След това отидете на страницата Appearance »Themes и кликнете върху бутона Add New.

Добавяне на тема
Добавяне на тема

На следващия екран ще имате възможност да избирате между: Препоръчани теми на WordPress, Популярни теми на WordPress, Последни теми на WordPress, търсене на конкретна тема или търсене на теми със специфични функции.

търсене на тема
търсене на тема

Когато видите темата, която искате да инсталирате, просто поставете мишката върху изображението. Това ще разкрие бутона за инсталиране, бутона за предварителен преглед и бутона за подробности.

Продължете и кликнете върху бутона за инсталиране.

Инсталиране не тема
Инсталиране не тема

WordPress вече ще инсталира вашата тема и ще ви покаже съобщение за успех, заедно с бутоните „Активиране“ или „Преглед на живо“.

Активиране на wordpress тема
Активиране на wordpress тема

Кликнете върху бутона за активиране и успешно сте инсталирали и активирали вашата тема на WordPress.

Инсталирайте тема, като използвате метода за качване от администратора на WordPress

Първият метод, който разгледахме, ви позволява само да инсталирате безплатни теми, които са налични в директорията на темата на WordPress.org.

Ами ако искате да инсталирате първокласна тема на WordPress от компании като StudioPress , Elegant Themes , Themify и др.

Започнете, като изтеглите .zip файла на темата, която сте закупили от пазар или търговски магазин за теми .

След това отидете на страницата Appearance »Themes в административната област на WordPress и кликнете върху бутона Add New в горната част.

Добавяне на тема
Добавяне на тема

Това ще ви отведе до страницата за добавяне на нова тема, показваща включени безплатни теми. Тъй като вече имате темата, която искате да инсталирате, продължете и кликнете върху бутона „Качване на тема“ в горната част.

Качване на тема
Качване на тема

Ще бъдете подканени да изберете zip файла, който сте изтеглили по-рано. Изберете файла и щракнете върху Инсталирай сега.

Качване на тема в wordpress
Качване на тема в wordpress

След като вашата тема бъде инсталирана, ще видите съобщение за успех заедно с връзката за активиране и визуализация на темата.

активиране на тема
активиране на тема

Кликнете върху връзката „Активиране“ и успешно сте инсталирали и активирали вашата тема на WordPress.

Инсталиране на WordPress тема с помощта на FTP

Ако се чувствате авантюристично и искате да издигнете уменията си на следващото ниво, тогава можете да научите за инсталирането на теми на WordPress с помощта на FTP.

Не забравяйте, че това не е за истински начинаещи, защото е малко по-напреднало.

Първо, трябва да изтеглите zip файла на темата на вашия компютър. След това трябва да разархивирате файла.

Това ще създаде нова папка с името на темата на вашия компютър. Изтеглихме популярния Divi премия тема .

След като вече имате файловете с теми, сте готови да ги качите на вашия уебсайт.

За да направите това, ще трябва да се свържете с вашия уебсайт / хостинг акаунт в WordPress с помощта на FTP клиент. Ако имате нужда от помощ, вижте нашето ръководство за това как да използвате FTP за качване на WordPress файлове .

След като се свържете, трябва да отидете в / wp-content / themes / папка. Вътре ще видите папки за всички теми, инсталирани в момента на вашия уебсайт.

Каване на тема чрез FTP
Каване на тема чрез FTP

Изберете вашата разархивирана папка с теми от вашия компютър и след това я качете на вашия уеб сайт.

След като качите темата, ще трябва да отидете в администраторската си зона и да кликнете върху Облик »Теми .

Там трябва да видите темата, която сте качили. Просто поставете мишката върху тази тема и кликнете върху бутона за активиране.

Заключение

Вече знаете 3-те начина за качване, инсталиране и активиране на WordPress тема. Разбира се има и други начини за инсталиране на WordPress тема, но на този етап тези са основните начини за инсталиране на WordPress тема.

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.

Свързани статии

5 1 vote
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x