Wordpress

Инсталиране и активиране на WordPress плъгин

asd

След инсталирането на WordPress първото нещо, което всеки начинаещ трябва да научи е как да инсталира плъгин (приставка) във WordPress.

С прости думи, плъгините на WordPress са като приложения за вашия уеб сайт.Те ви позволяват да добавяте нови функции към WordPress като форма за контакт , слайдшоу, количка за пазаруване и други.

Налични са хиляди безплатни и платени плъгини за WordPress. В това ръководство стъпка по стъпка ще ви покажем как да инсталирате приставка за WordPress.

В този урок ще ви покажем 3 метода за инсталиране на WordPress plugin (плъгин):

    1. Инсталиране на приставка с помощта на WordPress търсачката
    2. Инсталиране на плъгин чрез WordPress Admin Plugin Upload

Инсталиране на приставка с помощта на WordPress търсачката

Най-лесният начин за инсталирате на WordPress плъгин е да използвате търсачката за плъгини. Единственият недостатък на този метод е, че приставката трябва да е включена в директорията на приставките на WordPress.

Първото нещо, което трябва да направите е да влезе в административния панел на вашият сайт и след това » Разширения » Добавяне на още

Инсталиране на wordpress plugin
Инсталиране на wordpress plugin

Ще видите екран като този на екранната снимка по-горе. Намерете приставката, като въведете името на приставката или функционалността, която търсите. След това ще видите списък с плъгини като примера по-долу:

Активиране на wordpress плъгин
Активиране на wordpress плъгин

Можете да изберете плъгина, която е най-подходяща за вас. Тъй като в нашето търсене търсихме Classic Editor, ще щракнем върху бутона „Инсталиране сега“ до него.

Wordpress ще изтегли плъгина за вас. След това ще забележите, че бутонът „Инсталиране сега“ ще се промени и ще стане „Активиране“ (Activate)

Активиране на wordpress plugin
Активиране на wordpress plugin

Плъгина вече е инсталирана на вашият сайт, но няма да работи. За да работи плъгина е нужно да го активирате, като щракнете с мишката върху бутона Активиране (Activate)

Това е всичко, успешно инсталирахме и активирахме WordPress приставката.

Инсталиране на плъгин чрез WordPress Admin Plugin Upload

Платените приставки за WordPress не са включени в директорията за приставки на WordPress. Тези приставки не могат да бъдат инсталирани по първия метод.

Ако искате да инсталирате платени плъгини е нужно да го качите в сайта си. За целта първо е нужно да изтеглите приставката от източника като codecanyon.net . След това влизате в административния панел на сайта ви и от лявото меню избирате Разширения (Plugins) » Добавяне на още (Add new)

След това кликнете върху бутона „Качване на разширение“ в горната част на страницата.

качване на plugin
качване на plugin

Това ще разкрие формата за качване на приставки. Тук трябва да кликнете върху бутона „Избор на файл“ и да изберете файла на приставката, който сте изтеглили по-рано на компютъра си.

избор на плъгин
избор на плъгин

След като сте избрали файла, трябва да кликнете върху бутона „Инсталиране сега“.

WordPress вече ще качи плъгина и ще го инсталира. Ще видите съобщение за успех и ще е нужно само да активирате плъгина.

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.

Свързани статии

0 0 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x