Електронна търговия

10 Предимства на електронната търговия

asd

1. По-ниски цени

По-ниските разходи за управление на магазин за електронна търговия спрямо физически магазин се превръщат в икономия на разходи. Това е едно от най-големите предимства на електронната търговия. Онлайн цените обикновено са по-ниски от традиционните цени в магазините, а сайтовете за електронна търговия могат да предлагат повече отстъпки и промоции.

2. Удобен и безопасен

Пазаруването, когато искате от където искате, е далеч за предпочитане (и много по-безопасно), отколкото да се отправите към тази COVID реалност, в която живеем сега. Освен коронавируса, има какво да се каже и за пазаруването от спалнята ви, без да се налага да чакате на опашки, особено да чакате в студено време и още други предизвикателства.

3. Широко разнообразие от продукти

На световния пазар, който е интернет, потребителите могат да купуват електроника от Китай, книги от Англия, дрехи от Париж или пък стари американски продукти. 

4. Вземане на по-информирани решения

Информацията е буквално на една ръка разстояние, когато купувате онлайн, включително:

  • Отзиви от реални клиенти – това е може би най-ефективното 
  • Описания на продуктите
  • Видеоклипове за използване
  • Ръководства за продукти

Сравняването при пазаруване е още едно от най-важните предимства на електронната търговия за клиентите, които могат лесно да сравняват продукти, марки и уебсайтове с възможно сравнение едно до друго. 

5. Спестява време

Няма нужда да се отправяте, да пазарувате в магазина, да чакате на опашка и след това да се прибирате у дома, когато можете да получите достъп до по-голямо разнообразие от продукти на по-ниска цена в интернет.

6. По-ниски разходи

Влизането онлайн изкоренява необходимостта от физическа витрина, което означава по-ниски фиксирани разходи за бизнеса. Освен това, тъй като по-голямата част от електронната търговия е автоматизирана, се изискват по-малко членове на персонала. 

7. Данни на клиента

Продажбата онлайн дава на търговеца достъп до златна мина с клиентски данни.

Потребителите онлайн не само предоставят своето име, имейл адрес и телефонен номер при проверка или регистрация в даден сайт, но също така предоставят богатство от потребителско поведение и демографски данни, достъпни чрез Google Analytics, които могат да помогнат на онлайн търговците да оптимизират потребителското изживяване

Всеки собственик на електронен магазин знае колко ценно е да има листа с имейл адреси на своите клиенти. Знаете ли, че даже рожденната дата на клиента може много лесно да се използва при маркетингови стратегии. Наистина има много да се говори по тази точка, но нека да бъде в отделна статия.

8. По-широка клиентска база 

Влизането в мрежа със сайтове за електронна търговия прави географските граници без значение. Можете да продавате своите продукти на онлайн купувачи в цялата страна или дори по целия свят. Не сте ограничени до купувачи във вашето физическо местоположение.

9. Отваряйте винаги

Когато продавате онлайн, вашият бизнес е отворен 24/7/365. Въпреки, че вашата поддръжка на клиенти може да спи, автоматизацията гарантира, че останалата част от процеса на продажби винаги тече и потребителите могат да купуват всеки ден и по всяко време.

10. По-лесно разрастване

Мащабирането или разрастването на физически магазин изисква повече подово пространство (и разходите, свързани с това!), Служители и рафтове. За разлика от това е много лесно да развиете онлайн магазин, което е едно от по-малко очевидните предимства на електронната търговия за бизнеса.

S.Khalilov

Freelancer в сферата на дигиталния маркетинг, изработката на сайтове и SEO, а и също така основател на този сайт. - Както каза Алберт Айнщайн: „Вие сте успели, ако сте имитирани, а не оценени“.
0 0 votes
Оценете тази статия
Абониране
Уведоми за
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x